Ползите от играта на бадминтон и тенис на маса

Ползите от играта на бадминтон и тенис на маса
pixabay.com
A A+ A++ A

Добрата физика, психичното здраве, повишената мобилност, развита координация и издръжливостта са само част от ползите на бадминтона.

Със сигурност това е един от най-страхотните спортове, които можете да практикувате. Той ще помогне на цялото Ви тяло да работи усилено и ще Ви държи в отлично здраве.

Ще Ви представим част от ползите на този страхотен спорт.

Кои са основните ползи от спорта федербал?

  • Това е социален спорт

Докато тренирате бадминтон - федербал, Вие ще се забавлявате, ще общувате и ще създадете много нови приятелства. Не е ли страхотно?

  • Физическа издръжливост

Играейки бадминтон, Вие изгаряте приблизително 450 калории на час. Тази сърдечно-съдова тренировка ще Ви държи във върхова форма, без значение от възрастта Ви. Ще бъдете по-издръжливи, ще се чувствате добре и ще изглеждате страхотно!

  • Развива рефлексите

Ако искате да имате страхотни резултати, трябва да действате и мислите бързо. Именно затова се смята, че федербалът подобрява Вашите рефлекси. Интелигентността също е фактор, тъй като играчите трябва да знаят как да заблудят своите опоненти.

  • Психологически ползи

Бадминтон ще Ви помогне да намалите стреса и безпокойството. Този приятен спорт увеличава ендорфините, които са невротрансмитерите на мозъка, като по този начин се подобрява настроението и съня.

  • Ниска степен на нараняване

Бадминтонът е безконтактен спорт, което го прави много по-безопасен от повечето контактни спортове. Не е нужно да сте напреднали, за да започнете да играете федербал, а интензивността на играта се определя от нивото на играчите.

Подобно на бадминтона, тенисът на маса е още един чудесен спорт, който предлага безкрайни ползи на спортуващите. Ако търсите дейност, която да повиши Вашите физически, психически и социални аспекти на здравето Ви – тенис на маса е идеалният избор.

Всички, които тренират този спорт знаят, че пинг-понг топчетата са неизменен съюзник в играта за забавление и при тренировка за състезание. 

Как да изберем топчета за тенис на маса?

Стандартният размер, който ще откриете на пазара, е 40 мм, а основните цветове- бял или оранжев.

От изключително значение е материалът, от който са направени пинг-понг топчетата. Той трябва да е качествен и устойчив, за да бъдат по-издръжливи. Когато избирате топчета за тенис на маса, имайте предвид дебелината им, която е важна за качествения и правилен отскок на топчето от масата. Важно е също да знаете, че идеалната сферична форма спомага за контрола и полета на топчето.

По-леките топчета за пинг-понг са по-бавни, докато по-тежките са по-бързи и по-стабилни в траекторията си. За да сте сигурни, че ще извлечете максимума от всяко топче не забравяйте да го пазите от пряка слънчева светлина, топлина и влага.

 

#бадминтон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"