Удължиха допълнително работното време на паспортните служби в София

Удължиха допълнително работното време на паспортните служби в София
Булфото
A A+ A++ A

След направен анализ и отчетен ръст на желаещите да подновят своите лични документи, от вчера е въведенодопълнително работно време на столичните звена на Дирекция „Български документи за самоличност“, съобщиха от МВР. През делничните дни служителите ще обслужват гражданите от 7:00 ч. до 17:30 часа с прекъсване само от  13:00 до 13:30 часа, когато ще се извършва дезинфекция на помещенията, според изискванията на епидемичната обстановка. 

Запазва се и предварително изготвеният график за работа на звената за български документи за самоличност в съботните дни както следва: 22 август – Шесто и Осмо РУ; 29 август - Първо и Девето РУ, с работното време от 8:30 – 14:30 часа. Всяка събота документи могат да се подават и в отдел „Български документи за самоличност“ на бул.“Мария Луиза“.

Към момента най-натоварени са Първо, Пето и Шесто РУ, уточни  зам. – директорът на СДВР старши комисар Мариан Билалов.  Той отново припомни, че съгласно създадената организация гражданите могат да подават заявленията си за подмяна на лични документи в което и да е избрано от тях  районно управление на територията на столицата, без значение от постоянния им адрес в София. Заявления се приемат и в отдел „Български документи за самоличност“ на бул. „Мария Луиза“.

От началото на месеца в София са подадени около 17 000 заявления, получените документи са  18 000.

В Дирекция „Български документи за самоличност“ се извършва ежеседмичен анализ. В зависимост от ръста на желаещите за подмяна на личните документи, със заповеди на директорите на съответните областни дирекции, се въвежда удължаване или плаващо работно време на звената на БДС по места.

 

#паспортни служби #София #удължено работно време

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »