След смъртта на 6-месечно бебе: Делото срещу Местан стартира на 15 септември

След смъртта на 6-месечно бебе: Делото срещу Местан стартира на 15 септември
A A+ A++ A

Окръжният съд в Кърджали насрочи делото за катастрофата с лидера на ДОСТ Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе. Разпоредителното заседание по делото ще започне в 10 часа на 15 септември, пише „24 часа“.

Срещу политика е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при пътно произшествие. Пред съда ще се изправи и бащата на загиналото бебе Юсеин Ахмед.
Според обвинителния акт Местан е нарушил правилата за движение по пътищата и правилника, като не се съобразил с пътен знак „Стоп“ и с идващия по пътя с предимство към кръстовището лек автомобил БМВ, не го пропуснал, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на детето.

Инцидентът стана миналата година на разклона за момчилградското село Загорско. При опит на Лютви Местан да се включи в международния път за Гърция, последва сблъсък с БМВ, движещо се от Кърджали по посока Кирково.

Юсеин Ахмед ще отговаря за това, че се е движил със скорост по-висока от разрешената и е навлязъл върху остров с налична пътна маркировка и не осигурил всички условия за безопасното превозване на бебето, което се е возело необезопасено в колата.

#дело

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »