5 километрова колона от автомобили на АМ “Тракия“ заради протестно автошествие

5 километрова колона от автомобили на АМ “Тракия“ заради протестно автошествие
A A+ A++ A

Около 5 километра колона от автомобили се е образувала преди тунела "Траянови врата" на автомагистрала "Тракия" заради протестно шествие от автомобили, които карат с 50 км/ч. Това съобщи за БНР Лъчезар Близнаков от Пътната полиция:

"Колоната се движи по автомагистрала "Тракия" от тунела "Траянови врата" към Пазарджик, като в района на тунела, протестиращите са отбили и са пропуснали цялото задържано движение зад тях. Заявено е, че пътният възел за разклона за Пазарджик ще обърнат движението си към София, като ще се движат с нормална скорост“, каза той и допълни:

“Засега информацията ни е, че няма да пречат на движението на връщане в посока към София. Водачите да изострят вниманието си, тъй като може да се случи така, че изведнъж да намалят скоростта рязко".

Колите поеха преди обед от София в посока Пазарджик, като целта на протестиращите е, после да се върнат обратно в столицата.

Няма да има повече бавно шофиране по магистрала „Тракия“, каза от своя страна Димитър Митев от движение „Заедно за промяна“, което заедно с други организации провежда протестното автошествие.

Това е форма на протест срещу управлението, посочи Димитър Митев:

В момента отиваме към Пазарджик - важен областен център, в който обаче не виждаме протестни действия. Има там наши сподвижници. Има граждански активни хора, на които искаме да вдъхнем малко смелост и кураж. ОТ МИР - Пазарджик е избран депутатът Делян Пеевски, който в момента заедно с Борисов управлява държавата, да попитаме гражданите на Пазарджик дали са доволни от техния депутат Пеевски, тези, които са гласували за него, ако изобщо има такива, и, разбира се, ще минеме през пазарджишкия затвор да спрем и да попитаме надзирателите дали са приготвили килията за Бойко Борисов и за Делян Пеевски“.

#Тракия #тапа #задръстване #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »