Лотар Матеус: България беше най-голямата ми грешка!

Лотар Матеус: България беше най-голямата ми грешка!
Германската футболна легенда обяви, че работата му в България е била най-голямата грешка в неговата кариера. Снимка: zasada.bg
A A+ A++ A

Бившият селекционер на българския национален отбор по футбол Лотар Матеус направи скандални разкрития само ден преди първия мач на „Лъвовете” срещу Италия в квалификациите за Мондиал 2014.

Германската футболна легенда обяви, че работата му в България е била най-голямата му грешка, като нападна и президента на БФС Борислав Михайлов, който е защитавал футболистите от тима, когато не са спазвали режима, предаде бТВ.

„По време на моята работа с отбора попаднах в много неприятни ситуации. През август 2011 година например, след поражението от Беларус с 0:1 в Минск, няколко футболисти нарушиха вечерния час и не спазваха режима", разказа Матеус пред в. „Преса”.

„Но те не понесоха никакви наказания, защото се намираха под закрилата на президента на Федерацията Борислав Михайлов", уточнява той.

„Именно поради това те можеха да си позволяват да пият в баровете и да се развличат с жени в периода преди отговорен мач... След тази случка се опитах да отстраня от игра Ивелин Попов и други провинили се футболисти, но не ми разрешиха да го направя", каза още бившият треньор на българските национали.

„Мога да кажа, че Федерацията до този момент има да ми дава пари по договора. Очевидно е, че за ръководителите на българския футбол документите не означават нищо. Аз не разбирам как е възможно Михайлов да влиза в структурите на управление на УЕФА", категоричен е Лотар Матеус.

„Имаше и друг случай. Аз бях против абсурдния приятелски мач с такъв отбор като Естония. Можехме да играем в ОАЕ и да спечелим пари, но в крайна сметка попаднахме в тази отвратителна история. Работата с националния отбор на България аз считам за най-голямата грешка в кариерата си", допълва световният шампион от Мондиал '90.

#Лотар Матеус #български национален отбор по футбол #Борислав Михайлов #БФС #България #селекционер #Минск #Беларус #Ивелин Попов #УЕФА #ОАЕ #Естония #Мондиал 2014

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »