Всяко училище с екшън план за старта на учебната година

Всяко училище с екшън план за старта на учебната година
A A+ A++ A

Стартът на новата учебна година ще е в реална училищна среда, а всяко училище трябва да има екшън план за превключване на дистанционно обучение заради Covid-пандемията, съобщиха от Съюзът на работодателите в системата на образованието.

Днес в МОН се е провела работна среща на експерти от здравното и образователното министерства за спецификите по началото на учебната година, в която участваха министър Красимир Вълчев и зам.- министър Таня Михайлова, предаде bTV.

До 25 август на образователните институции ще бъдат предложени два протокола – един за организацията на учебната дейност (с препоръчителен характер, където ще има широк, отворен списък, от възможности за прилагане от училищата при кризисна ситуация) и един за медицинската страна на проблема (със задължителни мерки за спазване от всяко училище).

В първите дни на септември всяко училище е уместно да има разработен свободен, отворен работен план (екшън план) за дейностите за превключване за кратко време за работа в дистанционна среда.

Ще бъдат предложени промени в Наредбата за приобщаващо образование за залагане на допълнителни възможности за наваксване на пропуснат учебен материал при натрупани определен брой отсъствия.

Ще бъде предложена възможност всяко училище да избира какъв тип родителски срещи да приложи – в реална или в дистанционна среда.

В протоколите ще бъде включена информация за това дали ще се изискват или не маски в класните стаи, начините за реализиране на учебните дейности по специфични часове като физическо, музика, информатика, както и провеждането на храненето в стола и други специфични особености.

#коронавирус #класна стая

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »