Президент, премиер, министри и посланици в Пловдив

Президент, премиер, министри и посланици в Пловдив
Визитата на държавниците в града под тепетата е по повод 127-годишнината от Съединението на България и Празника на Пловдив. Снимка: bTV
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов ще посети в четвъртък Пловдив заедно с министрите Симеон Дянков, Делян Добрев, Сергей Игнатов, Свилен Нейков и директорът на НИМ Божидар Димитров.

Визитата е по повод 127-годишнината от Съединението на България и Празника на Пловдив.

В 11:30 часа министър-председателят ще инспектира строежа на Спортен комплекс – покрит Колодрум „Цар Симеон", където стартират дейностите по довършителния етап от изграждането на залата, предаде Дарик радио.

С решение на Министерския съвет бяха отпуснати средства на община Пловдив за придобиването на правото на собственост, доизграждането на комплекса и въвеждането му в експлоатация.

Час по-рано Борисов ще посети и училище „Св. Патриарх Евтимий" в града, където предстои да бъде изградена многофункционална спортна зала.

В 19.30 часа в Пловдив се очаква да пристигне и председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Тя ще посети изложбата „Първото българско земеделско-промишлено изложение и стопанското развитие на България в края на ХІХ и началото на ХХ в".

Час по-късно в града ще пристигне и президентът Росен Плевнелиев, който заедно с Цачева ще присъства на тържествената заря-проверка на площад „Съединение".

За празника на Пловдив присъствие са потвърдили посланиците на над 10 държави, сред които Франция, Великобритания, Украйна, Беларус, Кипър и Индонезия.

През целия ден в Пловдив ще се проведат редица мероприятия, свързани с празника на града.

В часовете между 9:30 и 11:00 часа ще бъдат проведени два международни пробега и един маратон.

От 10:00 часа в Катедрален храм „Св. Богородица" тържествен молебен ще отслужи Негово Високопреосвещенство митрополит Николай.

По същото време ще бъдат поднесени венци пред паметник на Захари Стоянов и паметната плоча на майор Райчо Николов.

В 12:00 часа на площад Стефан Стамболов концерт ще изнесе духов оркестър „Пловдив" и АБНТ „Гео Милев", а в 18:00 часа на същото място ще свири група „Акага".

#премиер #Бойко Борисов #президент #Росен Плевнелиев #Цецка Цачева #председател на НС #Пловдив #Симеон Дянков #Делян Добрев #Сергей Игнатов #Свилен Нейков #Божидар Димитров #директор на НИМ #НИМ #Съединението на България #Франция #Великобритания #Украйна #Беларус #Кипър #Индонезия #Съединение #България #Захари Стоянов #Стефан Стамболов #Акага

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници