Трактори и комбайни на път за София

Трактори и комбайни на път за София
Земеделците имат разрешение да навлязат в столицата със 170 селскостопански машини. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тракторите и комбайните на протестиращите земеделци тръгват към София, реши Националният протестен комитет на земеделските производители.

Земеделците са получили разрешение за 170 машини, съобщи Радослав Христов от Националната асоциация на зърнопроизводителите, предаде БНР.

Предупреждението на протестиращите е, че ще спрат пред храм-паметника „Александър Невски“, Народното събрание и Министерския съвет.

Председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Ангел Вукодинов обясни, че протестните действия ще продължат безсрочно.

Маршрутът, предложен от Столична община, не удоволетворява протестиращите и инициативният им комитет тепърва ще реши как зърнопроизводителите ще се отправят към София, уточни Вукодинов.

Уведомление за протеста на земеделците е подадено още миналата седмица в Столичната община.

Днес е четвъртият ден от Националния протест на земеделците в България. От 28 ноември фермерите блокират пътища и гранични пунктове из цялата страна.

Протестиращите обявиха, че протестните им действия са безсрочни и няма да бъдат прекратени, докато не бъдат изпълнени исканията им за увеличаване на субсидията за сектор „Земеделие“.

#София #Столична община #Националната асоциация на зърнопроизводителите #Ангел Вукодинов #Министерски съвет #Народното събрание #Александър Невски #Радослав Христов #протест #трактори #земеделци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"