Кунчев: Не ни вярват, защото някои ходят по студия и казват, че COVID-19 е лек грип

Кунчев: Не ни вярват, защото някои ходят по студия и казват, че COVID-19 е лек грип
A A+ A++ A

Хората не ни вярват, защото някои ходят по студията и казват, че COVID-19 е лек грип. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в ефира на Нова телевизия.

„Големият брой жертви е стряскащ. Това е така, защото хората в болниците са вече 825, а хората в интензивните сектори са вече близо 50. Няма да изчерпим броя легла в болниците, но разпространението не е равномерно в страната и там, където имаме концентрация на много случаи, ще имаме затруднение. С взетите мерки засега устояваме, но ако следваме с този темп, ще имаме затруднение с осигуряването на медицинска помощ за всички нуждаещи се“, посочи той.

Кунчев коментира и случая със старческия дом във Варна. "Лекарят, който е дал положителна проба не му е това основното работно място. Той работи на летището във Варна и това му е втори трудов договор. Така са и всички сестри, и лекарите в тези домове. Това крие рискове, но няма кой друг да работ", каза още той.

„Тествани са всички в дома най-напред персонала, защото са били контактни на жената, която е в счетоводството, която е била първият положителен случай, а после и всички домуващи. Много е трудно да кажем кой на кого е предал вируса. Възможно е и лекарят да се е заразил от хората, които се лекувал. Здравните власти не намериха нужното съдействие в първите дни от регистрирането на заразата. Беше трудно дори да открием собственика на дома. Наложи се да поискаме съдействие от полицията. Той прие предписанията доста нервно. Имаше намеци, че той знаел къде живеят здравните инспектори. После нещата се подобриха. наложи се да уведомим и прокуратурата“, допълни Кунчев.

#коронавирус #Кунчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »