Трети палатков лагер пред Софийския университет, транспортен хаос в центъра на столицата

Трети палатков лагер пред Софийския университет, транспортен хаос в центъра на столицата
A A+ A++ A

Напрежение и сблъсъци между полиция и протестиращи в 24-тия ден на антиправителствени протести снощи.

15 часа продължава напражението на кръстовището на Софийския университет. Всичко започна след пристигането на микробус на майки от "Системата ни убива". Те поискаха да достигнат с превозното средство до пл. "Орлов мост"

"Над 10 години сме по улиците. Никога не се е случвало подобно нещо", обясниха от "Системата ни убива". Лагерът на Софийския университет остава, а майките и протестиращите искат уволнението на полицаят, който е наредил блокадата на буса на "Системата ни убива".

Кръстовището пред СУ "Климент Охридски" е блокирано от протестиращи, след като цяла нощ на него полицията държа спрян бус, превозващ майки на деца с увреждания от движението "Системата ни убива". Това доведе до опъване на палатки и пред Софийския университет.

Все още остава палатковият лагер в района на т.нар. Триъгълник на властта, както и на "Орлов мост", където също има групи от протестиращи.

Отново се налага промяна на маршрутите на някои от автобусите и тролейбусите от градския транспорт, предупредиха от Столична община.

 

#полиция #протест #майки #Системата ни убива #СУ "Климент Охридски" #палатки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »