ДЕН 23-ТИ: "11 години стигат, време е за промяна, не за подмяна" (ВИДЕО)

ДЕН 23-ТИ: "11 години стигат, време е за промяна, не за подмяна" (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Вече двадесет и трети ден протестите срещу правителството и главния прокурор не стихват. И тази вечер в 19.00 часа недоволни от работата на Бойко Борисов и Иван Гешев ще се съберат в пространството между Президентството, Министерския съвет и Народното събрание с искане за оставка на премиера и главния прокурор, електронно и дистанционно гласуване, както и свикване на Велико Народно събрание за смяна на Конституцията.

По същото време протестиращи от Стара Загора се готвят да блокират магистрала „Тракия“, която е основната артерия, свързваща столицата с Черноморието.

Тази седмица гражданското недоволство навлезе в нова фаза и блокира ключови кръстовища в столицата. Две от тях – пл. „Орлов мост“ и пл. „Независимост“ остават затворени повече от две денонощия.

От два дни трафикът в столицата е затруднен заради антиправителствените демонстрации. Проблемите с пътуването и промените в маршрута на градския транспорт изнервиха част от жителите на София, а днес на пл. „Орлов мост“ се стигна и до напрежение между един от демонстрантите и жена, която не участва в протеста.

Днес от СДВР обявиха, че заради повишеното напрежение оттук нататък „тонът към протестиращите ще се повиши“. Представители на Столична община се опитват да преговарят с протестиращите да пропускат колите на градския транспорт, но до момента без успех.

Въпреки нестихващото недоволство от днес депутатите са в почивка и ще се върнат на работното си място чак на 2 септември. В отпуск до 9 август е и главният прокурор Иван Гешев.

„11 години стигат, време е за промяна, не за подмяна“. Това е мотото на 23-тата поредна вечер на антиправителствен протест в София.

Около фонтана пред президентството вече се събират хора. Исканията са за оставка на правителството и на главния прокурор.

„Очакваме да се оправят нещата, да си оправим бъдещето“, споделиха протестиращи.

#протест #блокада #Орлов мост #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"