22-и ден на протести в София: Обстрел с яйца, домати и протестен плаж пред МС (НА ЖИВО)

22-и ден на протести в София: Обстрел с яйца, домати и протестен плаж пред МС (НА ЖИВО)
A A+ A++ A

За двадесет и втора вечер под ред недоволни от работата на правителството и главния прокурор се събират под прозорците на властта с викове "Оставка". Две кръстовища - на пл. "Орлов мост" и на пл. "Независимост" остават блокирани вече цяло денонощие.

Основните искания си остават същите – оставка на премиера и главния прокурор, електронно и дистанционно гласуване, както и свикване на Велико Народно събрание за смяна на Конституцията.

По идея на организаторите и днес голяма част от демонстрантите са донесли плажни принадлежности - чадъри, дщеци, топки, шезлонзи за "протестен плаж" пред институциите. 

Младежките организация на ДСБ организира акция под надслов "Мръсните дрехи на простора" - Бойко Борисов в истории, обещания и думи". Пред сргадата на Министерския съвет те представиха своеобразен "преглед на печата", който показва различните фази от кариерата на Борисов.

 

По идея на организаторите и днес протестиращите са дошли на "протестен плаж" пред институциите. 

Младежките организация на ДСБ и Демократична България организират своя акция в антиправителствения протест в София тази вечер. Поредица от плакати са подредени на жълтите павета в триъгълника на властта и проследяват кариерата на премиера Бойко Борисов.

Две кръстовища - на Орлов мост и на "Цар Освободител" и Дондуков" остават блокирани вече цяло денонощие.

В т.нар. Триъгълник на властта движението е блокирано от десетина палатки и шатра с надпис "оставка".

Палатки има и на Орлов мост

От полицията продължават да работят с пълен капацитет, но не могат да планират, защото действията на протестиращите не са официално обявени и се променят постоянно.

Протестно шествие има и във Варна. Исканията им остават същите, а полицейското присъствие е засилено.

Нов протест има и в центъра на Пловдив. Тази вечер сборният пункт е пред Общината. Хората днес са значително по-малко от вчера.

 

#МС #Орлов мост #протест #оставки #плаж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"