Кадиев сезира Гешев за сделка на Топлофикация-София, която ощетява общинското дружество с над 2 млн. лв.

Кадиев сезира Гешев за сделка на Топлофикация-София, която ощетява общинското дружество с над 2 млн. лв.
A A+ A++ A

Политикът и бивш министър на финансите - Георги Кадиев, написа пост във Фейсбук, с който информира, че е сезирал главния прокурор за съмнителна сделка.

ЕТО КАКВО НАПИСА КАДИЕВ:

Във връзка с днешното изявление на гл.прокурор Гешев, че основен приоритет на прокуратурата е борба с корупцията във висшите етажи на властта, подадох сигнал до него за потенциална корупционна сделка с участието на Топлофикация-София ЕАД, водеща до щета за общинското дружество, респективно всички столичани, от около 2.16 млн.лв.

Сделката е толкова нескопосана и съшита с бели конци и толкова явно увреждаща интереса на Топлофикация-София, че, също като в случая с хазарта, никой не би си позволил това без санкция от принципала, т.е. Столична община.

Нали не мислим, че Комисията по хазарта е решила да ощети бюджета със 700 млн.лв., без да знаят Борисов и Горанов?

Нали не мислим, че Топлофикация-София ще прави такива сделки, без да знае Фандъкова?

През 2015 г. подадох подобен сигнал за нагласени сделки под пазарна цена срещу НЕК. Тогава щетата беше към 30 млн.лв. Подадох го до министър Петкова, тя уж го даде на прокуратурата и... нищо.

Съмнявам се този път да е различно, но съм длъжен да опитам. Впрочем, и работодателските организации подадоха сигнал по същия казус.

Когато ви говорят за висока цена на тока, помнете- голяма част от нея се дължи на корупцията в системата. Така е и с еврофондове, и в здравеопазване, съдебна система и дори футбола. Затова обществото иска оставка.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »