Фриганисти по неволя

Фриганисти по неволя
A A+ A++ A

Човек може да живее и без пари. Човек има право да няма постоянна, нормална работа. Най-тъпото нещо, което може да направи, е да бачка цял живот, за да консумира и плаща сметки.

Това проповядват и практикуват така наречените фриганисти. Философия или прищявка, фриганизмът печели последователи от двете страни на океана с лозунга "Капиталистическата система не е вечна.”

Идеята почти не е позната в България, което е естествено. Ние сме страната на мачовците, а и сме много бедни поне по стандартите на ЕС. Това, което притежаваме и консумираме, е не само знак на социален статус, но и на шансовете ни да оцелеем в джунглата.

Фриганистите също се борят да оцелеят всеки божи ден, но в цивилизовани условия, за които ние българите можем само да мечтаем. Мисля обаче, че фриганизмът има светло бъдеще в България.

Фриганистите ровят в кошчетата за боклук, търсейки годна храна и разни неща, които може да се окажат използваеми. Ако имаш късмет, може да попаднеш на модерен шлифер или обувки, на които дори подметките са добре. Фриганистите споделят, рециклират, спасяват.

Когато това се случва само на няколко пресечки от Пето авеню в Манхатън, много хора са шокирани.

В България, по очевидни причини, (вече) няма да е така.

ТАЗИ СТАТИЯ НА АНГЛИЙСКИ

#България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"