Слави: Телевизия 7/8 става платена

Слави: Телевизия 7/8 става платена
A A+ A++ A

Телевизия "7/8" на Слави Трифонов ще въведе платен достъп в опит да си осигури допълнително финансиране заради недостатъчни рекламни приходи, обяви телевизионният водещ.

Медията стартира преди година и още тогава бе ясно, че голямото изпитание ще е дали ще се справи финансово в условията на българския рекламен пазар, който от години се доминира от двете най-големи телевизии - bTV и Нова.

От 1 септември каналът ще е платен, като за него ще се плащат допълнително 78 стотинки с ДДС месечно към пакета към кабелния оператор. Българите в чужбина ще могат да гледат съдържанието онлайн срещу месечен абонамент.

Докато заедно не оправим собствената си държава, това ще е единственият начин да ни има", казва Трифонов.

Публикуваме цялото му обръщение към зрителите:

Уважаеми зрители, от близо една година ние правим телевизия “7/8 Ти Ви” така, както смятаме, че трябва да се прави телевизия.

Преди всичко - честно и открито. Защото силата е в истината. Но освен желание, телевизията се нуждае и от други неща. Знаете за какво говоря. Сами виждате, че въпреки високата гледаемост на “7/8 Ти Ви”, рекламите са твърде малко. А всяка една телевизия се финансира с реклами. За съжаление, както в много други сектори на икономиката и в телевизионния бизнес има картел.

Има картел между двете национални частни телевизии и те задължават рекламодателите да предоставят целите си рекламни бюджети само на тях.

И тук идва въпросът - какво ще направим ние?

Ние все още нямаме политическа власт, за да задължим държавните комисии да спазват закона.

Да го спазват такъв, какъвто е.

За да съществуваме в тази “непазарна ситуация”, можем да разчитаме само на вас, уважаеми зрители.

Затова, от първи септември, всеки, който иска да гледа “7/8 Ти Ви”, всеки, който споделя нашата кауза за свобода на словото и информацията, ще трябва да каже на своя кабелен оператор, че желае “7/8 Ти Ви” да бъде добавена към пакета за цената от 78 стотинки с ДДС.

Тоест, всеки, който споделя нашата кауза и желае да ни гледа и да подкрепи телевизията да съществува, от месец септември 2020 година ще може да го направи срещу символичната цена от 78 стотинки със ДДС на месец.

А българите в чужбина ще могат да ни гледат на нашия интернет сайт срещу месечен абонамент.

#Слави Трифонов #Платена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »