36-ото издание на Аполония ще оживи Созопол с разнообразна програма

36-ото издание на Аполония ще оживи Созопол с разнообразна програма
A A+ A++ A

Тази година Аполония отново ще представи специална програма с повече от 30 културни събития. 36-ото издание на любимия на мнозина Фестивал на изкуствата ще събере на едно място обичани изпълнители, актьори, писатели и други популярни творци. Пълната програма на Аполония може да бъде открита на официалния сайт – www.apollonia.bg , а билетите за събитията се предлагат в мрежата на Eventim

Дългоочакваният Фестивал отново ще представи редица вълнуващи изпълнения, премиерни филми и театрални представления, като всички ще се проведат под открито небе.

В програмата на 36-ото издание на Празниците на изкуствата Аполония ще се включат едни от най-обичаните съвременни музиканти и групи, като Любо Киров, Влади Ампов – Графа, Ицо Хазарта и група „Фондацията“, които ще изпълнят на сцената хитовите си песни – „Всички пътища водят към теб“, „Ти грееш“, „Дива роза“, „Имам човек“ и много други.

Почитателите на българското кино ще имат невероятната възможност да гледат премиерните продукции „Страх“ на Ивайло Христов и „Мълчание с достойнство“ с режисьор Адела Пеева, а един от най-ярките акценти по време на Фестивала ще бъде излъчването на късометражните анимационни филми, „Сляпата Вайша“ и „Физика на тъгата“ на художника и режисьор Теодор Ушев.

Изненада в тазгодишния майсторски клас, воден от големия оперен певец Орлин Анастасов, ще бъде участието на популярната руска пианистка и диригент Лариса Габитова. По традиция, класът ще завърши с концерт на участниците, като част от програмата на Аполония 2020.

По време на Фестивала посетителите ще могат да се насладят и на няколко премиери на книги, сред които са „Аполония Понтийска. Колекции на Лувър и български музеи“, „Земното щастие“ на Георги Лозанов, а Стефан Вълдобрев ще представи своята първа „Книга на песните“.


За Аполония:
Празници на изкуствата Аполония са най-големият, дългогодишен и мащабен арт фестивал в България. Негов организатор е Фондация Аполония, създадена през 1991 г. Първото издание на Фестивала се провежда през 1984 г. Ежегодно сцените на Аполония в Созопол привличат стотици артисти и хиляди любители на изкуството от България и света. Фестивалът има за цел да съхрани културните традиции, както и да подкрепи нови таланти в областта на всякакъв вид изкуства.

#Аполония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »