Оглушителен шамар за България от САЩ! Одобриха санкциите за Турски (Балкански) поток

Оглушителен шамар за България от САЩ! Одобриха санкциите за Турски (Балкански) поток
A A+ A++ A

Камарата на представителите в американския Конгрес одобри внесените поправки за затягане на санкциите срещу газопровода „Северен поток – 2“ и „Турски поток“ в проекта на бюджета за отбрана за следващата финансова година. Иначе казано и български граждани и фирми ще попаднат под санкциите, което е меко казано озвучителен шамар по една от темите, с които кабинетът на Борисов досега се хвалеше.

Инициативата е насочена към засилване на вече действащите санкции срещу двата газопровода, подчертава ТАСС.

В края на декември 2019 г. президентът Доналд Тръмп одобри военния бюджет за текущата година, който задължава американската администрация да въведе санкции срещу двата проекта.

Поправката предвижда рестрикции спрямо чуждестранни лица, които съдействат при продажбата, наемането или предоставянето на плавателни съдове за полагане на тръби, предназначени за изграждането на „Северен поток – 2“ и „Турски поток“.

Миналата седмица върховният представител по външни въпроси и политика за сигурност на ЕС Жозеп Борел заяви, че Евросъюзът се обявява категорично против едностранните санкции и заплахите за тяхното прилагане от страна на САЩ, тъй като засягат интересите на европейски компании, включително и по отношение на двата газопровода. Според него, подобни мерки са в разрез с международното право. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »