Протестът продължава и утре с онлайн дискусия: Протестите през 2013 и сега. Какво се промени?

Протестът продължава и утре с онлайн дискусия: Протестите през 2013 и сега. Какво се промени?
A A+ A++ A

Очертава се интерес вторник, не само защото се очаква в Народното събрание да бъде гласуван вота на недоверие към кабинета “Борисов 3”, но и защото протестиращите са подготвили две нестандартни събития, с които да изразят недоволството си, както и вече редовния протест - ден 13.

Скоро ще публикуваме и линк за предстоящата онлайн дискусия! Тя е насрочена за утре, 21юли, от 15:30часа.

Вълната от масови протести в големите градове в България предизвика редица полемики и сравнения между протестите от 2013-та година под надслов #Дансwithme и тези, които се случват в момента. 

В тази кратка онлайн дискусия ще обсъдим приликите и разликите между двете протестни вълни, роди ли 2013-та година гражданско общество, виждаме ли неговото развитие от тогава до сега и сега ли е неговият сюблимен момент. 

Събеседник ще бъде Емил Георгиев. Той е адвокат и университетски преподавател. Член на Инициатива "Правосъдие за всеки" и учредител на организацията Обединение на свободните адвокати. За себе си споделя, че работи на пресечната точка между технологиите, маркетинга и правото в собствената си кантора.

Известен е с активната си гражданска позиция и редица коментари по въпроси свързани с правосъдието и политиката в България. Написаха организаторите "Гражданска мисъл" в описание към събитието.

 

Също така утре от 21 часа ще се проведе и “Протестен благотворителен базар”

Концерта отпадна, но какъв по-добър повод да се видим и да направим няколко неща в едно?

Та.

Вторник, 21 юли ставам на 32 (майкооооу) години. Ще бъда на протеста, където ще сложа знаме и маса, пък всеки е добре дошъл да дойде да се запознаем и да донесе по нещо от себе си, което да продадем с кауза. А каузата е следната:

Венци е на 39 и има рядко срещаното заболяване склеродермия. За да може да се върне към нормалния си живот, е нужно продължително лечение и очаквано - то не е евтино. 

Можете да помогнете за лечението му като участвате в импровизирания благотворителен базар, който ще организираме на протеста във вторник и също на този линк: 

https://bg.helpkarma.com/campaign/zdrave-za-ventsi-2146?fbclid=IwAR2k8Ew54e7Eu0dE0CwyCbPAXkjAayFDMRgfIBDt_XEEv4Ju6q6QiXMwxssОще информация съвсем скоро

Чакам ви във вторник, за да се борим за положителна промяна в живота на всички ни. Написаха организаторите. 

 

Също така и редовните вече протести срещу кабинета “Борисов 3” и главният прокурор Иван Гешев. Събитието може да намерите тук: https://www.facebook.com/events/2128547513955456/

Ето какво написаха организаторите "Отровното трио":

Отново всички на площада да кажем силно на онези в Народното събрание: МУТРИ-ВЪН! Един вот на недоверие няма да промени нищо. Искаме промяна, а не подмяна. Искаме всички от властващата мафия вън!

 

#протест #Бойко Борисов #вторник #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници