Министерство на отбраната продава на търг имоти за 5,3 млн. лв.

Министерство на отбраната продава на търг имоти за 5,3 млн. лв.
Министерството на отбраната обявява за продан три свои имота с обща данъчна оценка 5,3 млн. лв. Снимка: „Монитор“
A A+ A++ A

Министерството на отбраната обявява за продан три свои имота с обща данъчна оценка 5,3 млн. лв., а решението ще бъде взето на редовно заседание на Министерския съвет в сряда.

Изтъкната причина за продажбата е отпаднала необходимост от използването им от министерството и армията, предаде „Дневник“.

Два от имотите се намират в Момчилград. Единият е с площ 173 991 кв. м, застроен е с 12 сгради и е получил данъчна оценка 625 205,60 лв. Вторият е местността Алан с площ 204 811 кв. м и 43 сгради, а данъчната оценка е 2 689 352.80 лв.

Третият имот е на ул. „Георги Кочев“ 4 в Плевен. Неговата площ е 21 818 кв. м с 9 сгради и 4 метални навеса. Данъчната му оценка е 1 990 915.60 лв.

Имотите ще бъдат продадени на търг по реда на Закона за държавната собственост. Началната цена на търга ще бъде данъчната оценка плюс 10%, което е минималната позволена от закона надценка.

В началото на лятото военното министерство обяви за продажба терени и сгради във Велико Търново, Русе, Ловеч, Хасково и Кърджали.

С друго решение правителството ще отнеме от Министерството на отбраната имот край с. Гурмазово, община Божурище, ще го обяви за частна държавна собственост и ще го внесе като непарична вноска в капитала на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД.

Имотът от 581 дка е застроен с 24 сгради и заедно с апортираните в капитала на дружеството 4 държавни терена с обща площ близо 1914 дка в същия район ще послужи за изграждането на индустриална зона, уточняват от правителствената пресслужба.

„Национална компания индустриални зони“ ЕАД беше създадена през 2009 г. като мярка за ограничаване на отражението на финансовата криза.

Целта е компанията да допринесе за стабилното икономическо развитие на страната чрез насърчаване на инвестициите и подобряване на техническата инфраструктура.

#Министерски съвет #Плевен #Момчилград #търг #Министерство на отбраната

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »