Китай със сериозен интерес към вноса на царевица и люцерна от България

Китай със сериозен интерес към вноса на царевица и люцерна от България
Зам.-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров се срещна с китайския си колега Пу Чанченг в Националната администрация по контрол на качеството. Снимка: МЗХ
A A+ A++ A

Китай проявява сериозен интерес към вноса на царевица и люцерна, произведени в България.

Досиетата за износа на тези суровини са в най-напреднал стадий от всички процедури по внос на земеделски продукти от България за Китай, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

Официалното становище за износа към Китай се очаква след 9 септември, когато ще приключат проверките на място на китайски експерти, стана ясно след срещата на зам.-министъра на земеделието и храните д-р Цветан Димитров с колегата му от Китай Пу Чанченг в Националната администрация по контрол на качеството.

„За България е от голяма важност да бъде разрешен вносът на млечни и месни преработени продукти в Китай“, каза зам.-министър Цветан Димитров.

Двамата зам.-министри се договориха сроковете за одобрение и оторизация да бъдат максимално съкратени.

На срещата присъстваха посланикът на Република България в Китай Пламен Шукюрлиев, заместник-изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните Антон Величков и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев.

#Китай #люцерна #България #Цветан Димитров #внос #износ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"