Убиецът от Сотиря моли за доживотен затвор

Убиецът от Сотиря моли за доживотен затвор
A A+ A++ A

Прокуратурата: Проявил е изключителен садизъм, причинявайки непоносими болки на детето.

За снизхождение и промяна на присъдата му от доживотен затвор без право на замяна на доживотен затвор, помоли днес в Бургаския апелативен съд Мартин Трифонов, осъден за опит за изнасилване, блудствени действия и убийство на 6-годишната Кристин в сливенското село Сотиря, съобщи 24 часа.

Пред магистратите убиецът заяви, че осъзнава какво е направил. Преди да започне делото бабата и роднини на на момиченцето се събраха пред сградата на Съдебната палата в Бургас, за да настояват за възможно най-тежкото наказание.

Мартин бе признат за виновен от Сливенския окръжен съд за три тежки престъпления. За това, че на 15 август м.г. в село Сотиря умишлено е умъртвил по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост 6-годишната Кристин Г. съдът му е наложил наказание доживотен затвор без замяна. За опит за изнасилване чрез брутални действия и използване на сила мургавият младеж получи 20 г. затвор, а за блудствени действия с момиченцето - 10 г. В крайна сметка съдът е определил едно общо наказание, което е най-тежкото от наложените - доживотен затвор без замяна, което да изтърпи при първоначален специален режим.

В съдебното заседание представителят на Апелативна прокуратура пледира за потвърждаване на първоинстанционната присъда като правилна и законосъобразна. Държавният обвинител заяви, че подсъдимият е проявил изключителна ярост, ожесточеност и садизъм и посочи, че няма област по главата, тялото и крайниците на детето, която да не е травмирана по жесток начин, причинявайки му непоносими болки и страдания. Прокурорът подчерта, че Мартин Трифонов е пренебрегнал всякакви морални и етични норми, по драстичен начин е нарушил изконното човешко право на живот на едно дете, без да проявява каквото и да е съчувствие и без какъвто и да е принос от страна на жертвата.

Гражданските ищци и обвинители поискаха съдебният състав да потвърди присъдата на Сливенския окръжен съд.

В пледоарията си адвокатът на подсъдимия настоя най-тежкото наказание да бъде изменено в доживотен затвор. Защитата определи наложената присъда като несправедлива, предвид направените самопризнания, младата възраст на извършителя, който е бил на 21 г. по време на престъплението, тежкото социално и материално положение, както и твърдението на подсъдимия, че осъзнава жестокостта на извършеното. Защитникът се позова на практика на Съда в Страсбург относно стандарта за определяне на това най-тежко наказание, което според него нямало да постигне целите на генералната превенция.

Бургаският апелативен съд ще се произнесе в законоустановения срок.

#Мартин Трифонов #Кристин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"