Мисията е постигната: Протестиращите стигнаха плажа и забиха флага, обстановката е спокойна

Мисията е постигната: Протестиращите стигнаха плажа и забиха флага, обстановката е спокойна
A A+ A++ A

Пътят към сараите на Ахмед Доган беше преграден от коли на жандармерията. Полицията опита да раздели участниците в протеста "Масово ходене на охраняван плаж" като ги насочи към брега по два различни и трудно проходими пътя към брега.

"Българския флаг беше изхвърлен на служители на НСО, но ние ще направим предложение към кмета на Бургас Димитър Николов да може български флаг да стои винаги на плажа", каза Христо Иванов пред протестиращи.

В началото на колоната върви кметът Димитър Николов. Останалата част от протестиращите остана пред кордона от жандармерия и полиция на мястото, където се намираше бариерата.

След повече от два часа опити хиляди хора достигнаха плажа пред лятната резиденция на Ахмед Доган, скандирайки „мафия"

/КРОСС/ След повече от два часа опити да пробият полицейската блокада, което доведе до ескалация на напрежението, антиправителственият протест достигна плажа „Росенец". Хиляди хора скандираха „мафия", докато привържениците на ДПС ги наблюдаваха зад оградата на лятната резиденция на Ахмед Доган.

Христо Иванов от „Демократична България", който за кратко беше арестуван след опит да пробие полицейския кордон с други симпатизанти на партията, заяви, че ще идват на плажа всеки ден.

Кадрите от репортажите показват, че няма никакво напрежение между двете групи - протестиращите срещу правителството и симпатизантите на ДПС. Хората се поздравяваха, като всички пееха българския химн.

#ДПС #НСО #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »