Уорлик награди български полковник

Уорлик награди български полковник
Снимка: Посолство на САЩ в България
A A+ A++ A

Посланикът на САЩ в Бългавия Джеймс Уорлик награди български офицер за принос в развитието на двустранните военни отношения, съобщиха от американското посолство в София.

На прием в резиденцията си на 4 септември Джеймс Уорлик награди полковник Явор Матеев, началник на отдел „Съвместни военни съоръжения" в Министерството на отбраната за неговия принос в разширяването на двустранните военни отношения между САЩ и България.

Посланикът връчи на полковник Матеев благодарствена грамота от Държавния департамент на САЩ.

„По време на престоя ми като посланик станах свидетел на удвояване на броя на двустранните военните учения, както и на голямо увеличение в съвместните ни подготовки, което се дължи в голяма степен на усилията на полковник Матеев и колегите му от отдела „Съвместни военни съоръжения", посочи Уорлик.

„Като съпредседател на Изпълнителния комитет на българо-американската Съвместната комисия, полковник Матеев е изключителен застъпник на двустранното военно сътрудничество между България и Съединените щати. За мен е изключително удоволствие да отдам признание на полковник Матеев за неговото трудолюбие и отдаденост, той е истински приятел на САЩ", каза още посланикът.

„Участието на България в мисии на НАТО и ЕС, ангажиментът й към запазване на стабилността на Балканите и подкрепата, която страната дава на държавите от Близкия изток в прехода им към демокрация, създават все по-силни връзки между нашите две страни, като съюзници и приятели", добави посланик Уорлик.

#Джеймс Уорлик #посланик на САЩ #САЩ #България #Министерството на отбраната #Съединените щати #НАТО #ЕС #Балканите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"