Фандъкова разпореди: Засилен контрол за спазване на мерките навсякъде

Фандъкова разпореди: Засилен контрол за спазване на мерките навсякъде
СО
A A+ A++ A

Кметът на София Йорданка Фандъкова възложи засилен контрол за спазването на въведените противоепидемични мерките на обществени места. Продължават проверките за носене на предпазни маски в градския транспорт. От утре съвместни екипи на СДВР, РЗИ – София и БАБХ ще проверяват търговски обекти за осигуряване на нужната дистанция и носене на предпазни маски. 

Кметът на Столичната община свика заседание на Софийския оперативен щаб  за ограничаване на разпространението на КОВИД 19. По данни на директора на Столичната здравна инспекция д-р Пенчев в последната седмица се регистрира устойчив ръст на броя на заразените и настанените в болница. Към 9 юли в София са хоспитализирани 155 души,  от които 27 са в интензивни отделения.

По време на заседанието бяха обсъдени конкретните дейности, които се предприемат за изпълнение на новата заповед на министъра на здравеопазването.

От утре, 10 юли, се забраняват посещенията във всички дискотеки,  пиано-барове, нощни клубове и други нощни заведения  за развлечение  на закрито. Посещенията се  допускат само на открити нощни заведения при заетост до 50% от общия капацитет на местата и при спазване на дистанция от 1,5 м.  

Не се разрешават групови празненства на открито и закрито с повече от 30 присъстващи.

Културните и развлекателни мероприятия, в това число театри, кина, концерти, сценични прояви, могат да се провеждат при заетост до 50% от общия капацитет на местата и при спазване на дистанция от 1,5 м.

Конгресно-конферентните мероприятия, семинари и изложения също могат да се провеждат при заетост до половината от местата.

Без публика ще се провеждат всички колективни и индивидуални спортни мероприятия на открито и закрито, с тренировъчен и състезателен характер.  

Забраняват се посещенията на външни лица в лечебните заведения за болнична помощ и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и услуги от резидентен тип за деца и възрастни.  Преустановяват се присъствените учебни занятия в центровете за подкрепа на личностното развитие и в специализираните обслужващи звена от системата на предучилищно/училищно образование и висшите училища. 



#Йорданка Фандъкова #засилени проверки #мерки #спазване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »