Испания разработи тест за антитела към коронавируса с точност 98 процента

Испания разработи тест за антитела към коронавируса с точност 98 процента
A A+ A++ A

Група изследователи от испанския Висш съвет за научни изследвания (CSIC) са разработили тест за антитела, който позволява с 98% точност да се определи дали пациентът има имунитет към COVID-19.

Изследването е проведено в сътрудничество с мадридската Университетска болница "Принцеса" и университетската болница "Ла Пас", съобщиха от CSIC.

Очаква се след месец и половина тестовете да постъпят в испанските болници.

Този тест, уверяват разработчиците, е "една от най-надеждните технологии в серологичния анализ на населението", той се основава на процедури, които обикновено се провеждат в болници и лаборатории. Тестът позволява да се определи концентрацията и вида на антителата, които са били развити по време на инфекцията. Резултатът се получава до два часа. Но се обмисля възможност за производство на бързи тестове.Един от основните проблеми при тестовете за антитела е големият брой лъжливи положителни резултати.

Тестовете ще се извършват от испанската компания „Immunostep“, наречена ELISA. Въпреки факта, че в повечето случаи CSIC издава ексклузивни лицензи за технологии, в този случай други компании също ще могат да продават тестовете.

В допълнение, CSIC е заинтересован да предостави „технологии, достъпни за всички страни, които се нуждаят от тях“ и вече води преговори с редица държави от Латинска Америка.

#Испания #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"