Украинец опита да вкара от Сърбия голямо количество материал за производство на дрога

Украинец опита да вкара от Сърбия голямо количество материал за производство на дрога
АМ
A A+ A++ A

Митнически служители откриха голямо количество таблетки с псевдоефедрин в товарен микробус. 

На 06.07.2020 г., на Митнически пункт Калотина, на трасе „Входящи товарни автомобили“, от Сърбия в България пристига товарен микробус „Мерцедес“, управляван от украинския гражданин – С.Ш. Превозното средство е  селектирано за рентгенов контрол и щателна митническа проверка, в хода на която митническите служители установяват, че на различни места в микробуса са укрити 23 пакета, съдържащи множество таблетки с активно вещество псевдоефедрин. В отделен чувал е  открито голямо количество блистери, съдържащи по 10 таблетки със същото вещество.

Въпросният компонент – псевдоефедрин, е прекурсор за производство на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Софийска окръжна прокуратура.

Водачът е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР и привлечен в качеството на обвиняем за извършеното от него престъпление. Предстои наблюдаващият прокурор да му предяви материалите по делото, както и да постанови задържането му за срок до 72 часа.

Софийска окръжна прокуратура е изготвила и искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо чужденеца, което предстои да бъде разгледано от съда.



 

#Калотина #украинец #арест #псевдоефедрин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"