23-ма са контактували със заразения кмет на Русе, всички са под карантина

23-ма са контактували със заразения кмет на Русе, всички са под карантина
Булфото
A A+ A++ A

23 са установените до момента контактни лица от първа линия на заразения с коронавирус кмет на Община Русе Пенчо Милков. Това заяви директорът на РЗИ – Русе д-р Маргарита Николова, цитирана от БГНЕС.

Всички са под карантина, като на този етап никой от тях няма симптоми.

Днес сградата на Общината е затворена за дезинфекция със заповед на директора на РЗИ. Дадени са инструкции на служителите да си следят здравословното състояние, да си мерят температурата и при най-малките симптоми да бъдат отстранени от работа.

БГНЕС припомня, че вчера беше потвърдена положителната проба за коронавирус на кмета на Русе Пенчо Милков. Той е приет в специализираната белодробна болница „Д-р Димитър Граматиков“ с обща отпадналост, умора, висока температура и суха кашлица. По думите на управителя на болницата д-р Светослав Дачев, той е бил с клинична картина на пневмония, която е доказана от направената рентгенова снимка.

Тъй като Областният управител на Русе Галин Григоров е имал контакт с кмета, той се е самоизолирал за 14 дни. Установени са 6 негови контактни лица, които са под домашна карантина, като на този етап нямат никаква симптоматика.



#Русе #коронавирус #карантина #дезинфекция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"