Протест навръх празника на МВР

Протест навръх празника на МВР
A A+ A++ A

На тази дата през 1879 г. Княз Александър Батенберг подписва Указ №1 за създаване на Министерство на вътрешните дела с Тодор Бурмов като министър. От 1992 година 05 юли е официален празник на служителите от вътрешното ведомство. На този ден отдаваме почит на служителите на закона, на техния професионализъм и всеотдайност в служба на обществото.

Тази година празникът на МВР ще е различен, предава БГНЕС. В контекста на извънредната противоепидемична обстановка, ръководството на министерството реши да отмени публичните събитията. Няма да се проведат традиционната церемония по полагане на венци пред паметника на Незнайния воин и церемонията за награждаване на служители, показали високи професионални резултати.

Миналата година празникът бе отбелязан с впечатляващи демонстрации из алеите на Борисовата градина. 

Синдикатите в МВР ще излязат в 13 ч. на протест. Причината е  недоволство от работата на дирекция „Правно-нормативна дейност“ в министерството. 

Недоволните полицаи ще се съберат в градинката до вътрешното министерство. Според тях има нужда от промени в дирекция „Правно-нормативна дейност“ в министерството.

От Синдикалната федерация на служителите в МВР информират, че въпреки положените през последните години усилия, нейни членове и всички служители в МВР продължават системно да са потърпевши от неспособността на дирекцията да предложи на ръководството на министерството решение на проблеми, които засягат пряко професионални и икономически интереси на служителите.

Полицаите призовават още вътрешния министър във възможно най-кратък срок да започне официални преговори с тях с цел търсене на взаимно приемлив изход от създалата се ситуация.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »