Иван Гешев: Чистим България! (СНИМКА)

Иван Гешев: Чистим България! (СНИМКА)
A A+ A++ A

Подкрепям изцяло колегите, които с риск за собствената си сигурност защитават интересите на българските граждани. Ще бъдем безкомпромисни срещу всеки, за когото са налице доказателства, че осъществява престъпления срещу магистратите. Това написа в социалната мрежа Туитър главният прокурор Иван Гешев по повод днешните арести на приближени до избягалия в Дубай Васил Божков. След поста си обвинител номер 1 добави и хаштаг #ЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ. Откакто обяви война на престъпността Гешев подчертава, че ще изчисти България от задкулисието и паралелната държава.

Иначе трима съратници на Божков бяха задържани днес при две акции. Единият е Веселин Балтов – шефът на охраната на бизнесмена. Арестът му бе извършен в Сандански. Третият пък е - Славчо Марков.

В столичния квартал „Левски“ пък бе задържан другият съратник на подсъдимия бизнесмен - Емил Кабакчиев, управител на детективска агенция, която има връзки с Божков.

Васил Божков избяга в ОАЕ след невиждани разкрития за него и неговия бизнес, които за първи път се осмелиха да направят Цветомир и Боян Найденови. Заедно с Божков в Дубай е и дясната му ръка Георги Попов.

Първоначално срещу Божков имаше повдигнати 11 обвинения за ръководене на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Прокуратурата обаче му повдигна още нови обвинения - за убийствата на няколко души.  В момента срещу скандалния бизнесмен има общо 18 обвинения.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »