Бойко се разпореди за брегоукрепване в Бяла и заповяда багерите край Рилските езера да спрат да копаят (СНИМКИ)

Бойко се разпореди за брегоукрепване в Бяла и заповяда багерите край Рилските езера да спрат да копаят (СНИМКИ)
A A+ A++ A

"След разговор с кмета на Бяла Пеньо Ненов възложих на МРРБ спешно да се извърши актуализация на проекта за брегоукрепително съоръжение по протежението на морския бряг на града". Това обяви на страницата си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов, който добави и снимки от сгледата.

"Строителните дейности ще се извършат от общината и областната администрация. Съоръжението е с голяма значимост за региона, затова се налага бързата реализация на проекта. Ще се укрепят съществуващи свлачища и ще се предотврати активната абразия на морския бряг", добавя министър-председателят.

Междувременно стана ясно още, че по нареждане на премиера се спира дейността на багерите на Седемте рилски езера, а по казуса ще има проверка. Това потвърдиха от Министерския съвет, цитирани от в. "Монитор". 

В резултат вицепремиерът Томислав Дончев е изпратил писмо до екоминистъра Емил Димитров - Ревизоро незабавно да спре изпълнението на дейностите по проект "Устойчиво управление на национален парк "Рила" - втора фаза". Те ще бъдат спрени до приключване на проверката. Преди ден в социалните мрежи се появи снимки на багер, който прави алеи в близост до рилските езера. От парка обясниха, че няма да се строи нищо, багерът е нужен за оформяне на пътеките, където ръчният труд не успява. По-рано през деня самият вицепремиер Томислав Дончев определи казуса като "грозен".

"Ще го проверя със сигурност", обеща Дончев, а на въпрос дали проектът не се прави само и само да се усвоят едни пари, той реагира: "Дай боже да не е така".

"Също грозно би било, ако по маршрута Ком - Емине се изгради подобна пътека за улеснение на повече туристи", съгласи се Томислав Дончев, но и заяви, че "Слава богу това не би било възможно по билото на Стара планина".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »