Износът на жито, скрап и дървесина от България буди тревога

Износът на жито, скрап и дървесина от България буди тревога
Докато родната ни икономика бавно, но сигурно все повече затъва, стотици тонове жито, скрап и дървен материал се товарят на кораби за износ в други страни, посочва БГНЕС в кореспонденция от Пристанище Варна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Износът на тонове жито, дървен материал и скрап буди все повече тревога на фона на твърде бавния растеж и слабата ефективност на икономиката в България и състоянието на околната среда в страната.

„Докато родната ни икономика бавно, но сигурно все повече затъва, стотици тонове жито, скрап и дървен материал се товарят на кораби за износ в други страни“, посочва БГНЕС в кореспонденция от Пристанище Варна.

Агенцията припомня думите на земеделския министър Мирослав Найденов от края на август, че пазарът за дърва в България е огромен, защото един кубик в Гърция струвал 100 евро.

„Министърът обаче не се замисли да отговори на въпроса защо в Гърция няма такава сеч на гори, както у нас“, отбелязва още БГНЕС.

Критичният материал припомня още, че през последните години много гори бяха изсечени заради строителството на писти, ваканционни селища и жилищни квартали, а унищожаването на „белите дробове“ на земята често води до тежки природни катастрофи.

#износ #България #икономически растеж #дървесина #дървен материал #дърва за огрев #Мирослав Найденов #МЗХ #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"