Погват Джокович в съда заради изцепките и разпространението на COVID-19 на Adria Tour

Погват Джокович в съда заради изцепките и разпространението на COVID-19 на Adria Tour
A A+ A++ A

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович може да си навлече сериозни проблеми заради организирането на серията демонстративни турнири Адриа Тур, съобщава швейцарският вестник Блик. Според изданието срещу сърбина може да бъде повдигнат съдебен иск заради косвено нанасяне на вреда на хората, които са се заразили с коронавирус след участие или присъствие на двете надпревари в Белград и Задар по-рано този месец.

В материала на Блик се съобщава, че е възможно Джокович, като съорганизатор на турнирите, да има съдебни проблеми, ако се докаже, че има пострадали хора заради грубото неспазване на противоепидемичните мерки по време на тенис турнирите. На спортните мероприятия в Сърбия и Хърватия нямаше никаква социална дистанция между зрителите на трибуните, а играчите и другите присъстващи на корта също не спазваха никакви мерки, като се прегръщаха, правиха си общи снимки, разменяха си един микрофон на пресконференцията и т.н. Най-фрапиращи бяха кадрите от партито, което Джокович организира след турнира в Белград, на които се вижда как той и други именити тенисисти като Григор Димитров и Александър Зверев, са голи до кръста в нощен клуб и бурно се забавляват.

Първата ракета на България Григор Димитров първи обяви, че е заразен с коронавирус в неделя вечерта, а в следващите няколко дни излязоха още положителни проби на участници в турнирите, включително на Новак Джокович и съпругата му Йелена, Виктор Троицки и неговата бременна съпруга Александра, Борна Чорич, треньора на Димитров Кристиан Гро, треньорите на Джокович – Марио Паники и Горан Иванишевич.

Световните тенис коментатори и фенове отправиха много остри критики към Джокович за тоталното пренебрегване на мерките и безотговорната организация, като се чуха и гласове, които искат неговата оставка от позицията му на президент на Асоциацията на професионалните тенисисти.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »