Висши антимафиоти осигурявали чадър на наркодилъри, закопчаха ги

Висши антимафиоти осигурявали чадър на наркодилъри, закопчаха ги
МВР
A A+ A++ A

Трима антимафиоти от ГДБОП са арестувани за получаване на подкуп. Операцията е започнала снощи. Това обяви главният прокурор Иван Гешев на брифинг с МВР, предаде Нова телевиия.

Задържан е началникът на отдела за противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотици от ГДБОП след получен подкуп. Отделно е задържан и началникът на сектора от същата дирекция, както и още един служител на МВР. Тримата са в ареста за 24 часа по Закона за МВР.

Продължават претърсвания на множество обекти и жилища.

„Разследването е за организирана престъпна група, занимаваща се с подкупи и упражняване на логистика, помощ, чадър върху дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик и разпространението на наркотици не само на територията на България”, обясни главният прокурор Иван Гешев. „Тези лица са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците в България, те са и основните точки за контакт с нашите международни партньори по линия на противодействието на трафика на наркотици”, каза още обвинител номер 1.

„Прокуратурата и МВР са и ще продължават да са безкомпромисни към всякакви случаи на престъпления, независимо дали са извършени от наши служители или не”, каза още Гешев.

„В интерес на българските граждани е самите ние да си изчистим къщичката и това го правим. Реализация в такъв размер не се е случвала в новата история на България”, коментира още Иван Гешев.

Той добави, че тяхната работа не е решаване на кадрови проблеми в други структури. Дали и какви промени ще бъдат извършени в ГДБОП е от компетенциите на министър-председателя и на министъра на вътрешните работи.

„Във всяко стадо има мърша, както е казал народът. Това, което правим не трябва да се възприема като лош знак за МВР. В прокуратурата също има проблеми, но ние си решаваме проблемите. За тези, които работят с престъпниците, които им опъват чадъри, които са избрали да работят с престъпността, а не срещу нея – аз и вътрешният министър, ще бъдем безкомпромисни”, закани се още Гешев.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че е наредил проверка и ще предложи промени в структурата на ГДБОП.

 „Разпоредих на главния секретар на МВР да се направи цялостен анализ на дейността на ГДБОП и дейността по противодействието и трафика на наркотици, за да мога да обсъдя с премиера и да вземем информирано и правилно решение за промени в структурата на Дирекцията и да изчистим нейното име”, каза Маринов.

„Времето на недосегаемите свърши! Независимо къде и още по-малко, ако се отнася до най-висшият служител за борба с наркотрафика. Поздравление за работата на „Вътрешна сигурност" на МВР и на Специализирана прокуратура", написа по-рано главният прокурор Иван Гешев в Twitter.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »