Руснаци са обирджиите на пловдивските магазини, хванаха ги в София

Руснаци са обирджиите на пловдивските магазини, хванаха ги в София
Pixabay
A A+ A++ A

Двама руснаци са извършителите на  дръзките кражби  от хипермаркети в Пловдив през юни. Те бяха разкрити след бързо  разследване от пловдивските криминалисти и арестувани в София, където са се укривали  след двата си успешни удара, съобщава БНР.  

Ловките престъпници  станаха известни  като „нощните алпинисти“,  заради  нестандартните им методи – проникване  през покрива и спускане с въжета. 

По този начин двамата руснаци извършиха обирите на пари и стоки от магазините „Зора“ и „Пепко“  на бул. „България“ и на  "Бриколаж" в квартал „Южен“. 

Тогава крадците успяха да влязат вътре през покрива, без да задействат охранителните системи. Те са  действали като професионални алпинисти.  Изрязвали са дупки на покрива на магазините и оттам са се спускали по въжета вътре. После пак така са се изкатервали с откраднатото.  

И в двата случая СОТ-ът не се е задействал. 

На 2 юни те атакуваха двата магазина на бул. "България", бившият Практикер, сега Лидъл и друга верига, отмъквайки  над 10 000 лв., скъпи мобилни телефони и друга техника. 

Пет дни по-късно по същия начин беше обран и търговски обект на бул. "Македония", откъдето задигнаха около 3000 лв. 

Въпреки атрактивните си способности, двамата руснаци бяха разкрити, а после и арестувани на 24 юни в София.  

Те са работели в руски фармацевтични фирми, нямат статут на постоянно пребиваващи в България, пристигнали са у нас с визи. 

Разследват се и други вероятни техни престъпления на българска територия.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"