(ВИДЕО) Полицейски произвол на пъпа на София! Фенове бяха бити и пръскани със сълзотворен газ безпричинно

(ВИДЕО) Полицейски произвол на пъпа на София! Фенове бяха бити и пръскани със сълзотворен газ безпричинно
A A+ A++ A

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Снощи ЦСКА-София победи Ботев Пд с 2:0 в полуфинал-реванш за Купата на България и се класира за финала, но преди мача се случиха много притеснителни събития. Полицията си позволи безпардонно да бие фенове на "канарчетата". Органите на реда дори използваха сълзотворен газ, за да разпръснат ултрасите от Пловдив. Причината за ескалацията на напрежението и боят между полиция и запалянковци беше меко казано скандална. Само като такава може да се определи фактът, че фенове на "жълто-черните" със закупени билети не бяха допуснати на стадиона.

Униформените днес пуснаха съобщение, в което обясняват, че феновете на Ботев са искали да влязат в сектори с фенове на ЦСКА. Да, вярно е, че това е недопустимо, но защо тогава са им продали пропуски за тези места...

Другият довод на полицията - че привържениците на Ботев не са се съобразявали с физическата дистанция и противоепидемичните мерки, също звучи стряскащо като обяснения. Поради простата причина, че феновете на другия тим също не спазваха тези изисквания, но на тях никой "копче" не им каза. 

Та, така, двойният аршин на органите на реда лъсна с пълна сила и то насред пъпа на София - в Борисовата градина. За капак запалянковците с билети бяха бити и пръскани със сълзотворен газ. 

Иначе - полицаите у нас изобщо не са толкова активни, що се отнася до неутрализирането на изродите, които тероризират баби и дядовци из селата, до респектирането на самозабравили се престъпници и крадци, до ежедневните изцепки на хулигани, до разкриването на елементарни закононарушения. Пред феновете обаче помпат мускули и вадят палки.

Мила родна картинка!

ГЛЕДАЙТЕ ТУК ОЩЕ КАДРИ ОТ СБЛЪСЪЦИТЕ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"