Прокуратурата пусна още чатове и документи по разследването срещу Бобоков и Узунов

Прокуратурата пусна още чатове и документи по разследването срещу Бобоков и Узунов
ПРБ
A A+ A++ A

По повод отправените множество журналистически въпроси и с оглед установяване на обективната истина по досъдебното производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние, Специализирана прокуратура информира обществеността за следното:

Анализът на информацията от изготвената компютърно-техническа експертиза на мобилни устройства, ползвани от П.Б., установи, че активната комуникация на същия с П.У., секретар по правните въпроси и антикорупция на президента, по хода на адм. дело №11413/2018, стартира непосредствено след неговото образуване във Върховния административен съд. Видно от разменена писмена кореспонденция чрез мобилно приложение на 27.09.2018 г. „Prezident-Pl. Uzunov” пише до П.Б.: „Чакам номерчето.“ Отговорът на П.Б. до „Prezident-Pl. Uzunov” съдържа снимка, която предоставя информация за образуваното две седмици по-рано (на 13.09.2018 г.) административно дело по протест срещу предхождащо решение на Административен съд-Бургас. Самото заседание на ВАС по конкретното административно дело е насрочено за 27.11.2018 г.

Видно от разпространената от Специализирана прокуратура в края на миналата седмица информация, на 27.12.2018 г. „Prezident-Pl. Uzunov” уведомява П.Б. за съдебното решение, преди същото още да е подписано от членовете на съдебния състав. Самото решение става публично шест дни по-късно – на 02.01.2019 г.

Анализът на разменените съобщения между П.Б. и П.У. сочи, че двамата са обсъждали предмета на адм. дело №11413/2018 в продължение на шест месеца.

Експертизата на мобилните устройства, ползвани от П.Б., установява, че с „Prezident-Pl. Uzunov” са разменени общо 61 файла, част от които съдържат и горецитираната информация за съдебни дела и решения по тях.

Във връзка с отправени от П.У. в телевизионно интервю твърдения, че отношенията му с П.Б. са имали единствено делови характер и се свеждали до проучване на представителите на бизнеса, част от официални делегации, мобилната комуникация, осъществявана между двамата, сочи за проведени множество лични срещи.

Публикуваните данни можете да видите ТУК, ТУК и ТУК.



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"