П.Бобоков: С Пламен Узунов сме приятели и нищо повече

П.Бобоков: С Пламен Узунов сме приятели и нищо повече
Списание "Приста"
A A+ A++ A

Аз имам страшно много контакти, защото от 28 години съм в бизнеса, съвсем нормално е да познавам страшно много хора, но това не ме превръща в престъпник по никакъв начин. Това каза пред журналисти бизнесменът Пламен Бобоков, цитиран от БГНЕС.

“С Пламен Узунов сме приятели и нищо повече, абсолютно по никакъв начин, той не може да ми е бил лоби или каквото и да е било”, заяви Бобоков.

В момента се провежда заседание, на което се гледа мярката за неотклонение на бизнесмена Пламен Бобоков, обвинен за участие в организирана престъпна група.

Пламен Бобоков беше задържан в четвъртък сутрин с прокурорско нареждане от наблюдаващия прокурор по делото срещу него Генка Бързашка. Това стана въпреки платената гаранция в размер на 1 милион лева.

В началото на юни брат му Атанас Бобоков остана за постоянно в арестa заради схемата с вносния боклук у нас. Държавното обвинение тогава обяви, че има достатъчно доказателства, че Бобоков, бившият зам.-министър на околната среда Красимир Живков, ексшефът на плевенската РИОСВ Габриел Савов заедно с бизнесмените Николай Миховски и Айгюн Еминов са участвали в организирана престъпна група.


Те са заподозрени, че са депонирали опасни оловни отпадъци от фирмата “Монбат Рисайклинг” на няколко места из страната, знаейки, че няма как да ги обезвредят.

Секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов също е в сградата на Специализирания съд днес за разпит в качеството му на свидетел, съобщи прокурор Генка Бързашка. Пламен Узунов е призован нормално по телефона, лично аз го призовах по телефона, за което е изготвен протокол вчера, заяви тя. Дошъл е сам в сградата на Специализирания съд и се разпитва в момента като свидетел, уточни още Бързашка.

От прокуратурата днес съобщиха, че президентският секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов е уличен в търговия с влияние.

На 27 декември 2018 г. е изпратил на Пламен Бобоков съдебно решение, което още не е било подписано от съдиите от Върховния административен съд. Шест дни по-късно решението става публично достояние.

Специализираната прокуратура разкри още, че Пламен Бобоков е лобирал пред членове на ВСС за избирането на прокурор от Русе за административен ръководител на Окръжната прокуратура в града. Натискът на Бобоков се е провалил, избран е друг кандидат.

Днес прокуратурата извършва обиски и в кабинета и в дома на русенския прокурор Николай Николов, контактувал с бизнесмена Пламен Бобоков. 



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »