Дилемата според Кунева: „Трети мандат“ за Първанов или „абсолютна власт“ на Борисов

Дилемата според Кунева: „Трети мандат“ за Първанов или „абсолютна власт“ на Борисов
Меглена Кунева и Любомир Христов получиха 14% от гласовете на президентските избори. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Независимият кандидат за президент Меглена Кунева официално отказа да подкрепи на втория тур някого от двамата си основни опоненти – Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин.

Във вторник в обръщение до медиите Кунева повтори позицията си от нощта на изборите „по повод продължаващите публикации, изказвания и спекулации кого ще подкрепят с гласовете си“ заедно с нейния кандидат за вицепрезидент Любомир Христов.

Кунева и Христов изрично отбелязват, че смятат кандидата на ГЕРБ Плевнелиев за протеже на премиера Бойко Борисов, а съперника му от името на БСП Ивайло Калфин – за протеже на президента Георги Първанов.

„Не бихме могли да заявим подкрепа за нито един от кандидатите – нито кандидата за трети президентски мандат на БСП, нито кандидата за абсолютна власт на Бойко Борисов“, заявяват Кунева и Христов.

Освен това те призовават предизборните щабове на Калфин и Плевнелиев да прекратят „опитите за манипулиране на хората и изопачаване на ясно заявената позиция“.

„След като се опровергаха всички теории за връзки с ГЕРБ, с Георги Първанов, с БСП, с ДПС и т.н., сега наред са също толкова измислени теории за нови проекти и финансово-интелектуални кръгове. По време на цялата кампания доказахме, че за нас няма втори план, че няма скрити лица, че имаме напълно публична организация и финансиране. Затова ни подкрепиха половин милион българи. Не се опитвайте да изкривите техния глас. Не приемаме заливането с поредните поръчкови теории. И то в момент, когато хората трябва да вземат своето решение в едни, надяваме се, честни избори“, декларират Кунева и Христов.

Те също така обясняват, че за да не влияят на резултатите на втория тур на изборите, ще запазят коментарите си за след балотажа в неделя.

Кунева получи 14% от гласовете на първия тур на президентските избори срещу 40% за Плевнелиев и 29% за Калфин.

#Меглена Кунева #Любомир Христов #ГЕРБ #ДПС #Георги Първанов #Бойко Борисов #Росен Плевнелиев #Ивайло Калфин #избори #избори 2011 #президентски избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"