Земеделците готови да блокират София

Земеделците готови да блокират София
По-късно днес протестиращите фермери ще тръгнат към София. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Зърнопроизводителите са готови да затворят столицата от всички страни, само и само да бъде постигнато споразумение с правителството.

От изявление на националния инициативен комитет за протести в сектор „Земеделие“ става ясно, че по-късно днес протестиращите фермери ще тръгнат към София, съобщи bTV.

Фермерите искат оставките на министъра на земеделието Мирослав Найденов и министъра на финансите Симеон Дянков. Протестите продължават в цяла България.

В Добричко протестиращите обявиха гражданско неподчинение, а Граничен пункт „Капитан Андреево“ отново беше блокиран.

Около 50 тежки селскостопански машини от Добричко се отправиха към Граничен пункт „Кардам“. Протестиращите затвориха за десет минути околовръстния път на Добрич.

Полицията заплаши нарушителите със санкции. Зърнопроизводителите от региона обаче обявиха, че според решение на Националния стачен комитет при задържането дори на един протестиращ те ще блокират пътищата в цялата страна.

Границата с Турция при „Капитан Андреево“ ще остане затворена за четири часа днес, до 15 ч. следобед. На граничния пункт протестират и 200 земеделци от Пловдивско. Блокада има и на граничен пункт „Лесово“.

От рано сутринта започна подготовката на селскостопанските машини на земеделските производители от Ямболска и Бургаска област за участие в поредния протестен ден.

Намерението на работещите в сектор „Земеделие“ е да продължат с протестите и затваряне на пътищата в различни части от страната. Отстояват своите искания до постигане на споразумение.

#„Капитан Андреево“ #София #Симеон Дянков #Мирослав Найденов #министър #„Земеделие“ #фермери #зърнопроизводители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"