Правителството се изчерпа, нищо ново за фермерите

Правителството се изчерпа, нищо ново за фермерите
Правителството няма какво повече да предложи на зърнопроизводителите, призна Найденов. Снимка: Министерство на земеделието и храните
A A+ A++ A

Правителството няма какво повече да предложи на зърнопроизводителите, призна министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

„До момента кабинетът не може да предложи нищо ново на зърнопроизводителите“, каза пред журналисти министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

„Разговарях буквално преди минути с председателя и зам.-председателя на Националната асоциация на зърнопроизводителите и се уточнихме днес в 14.00 часа в парламента заедно да проведем среща с председателката на Комисията по земеделие г-жа Танева. Преди тази среща – нищо ново. Ще обсъдим ситуацията“, каза Найденов, цитиран от агенция „Фокус“.

Призивът на министъра към протестиращите земеделци е: да не се блокират граничните пунктове.

„Вече се получават реакциите – и от страна на транспортните фирми, и търговските вериги, тъй като се затруднява движението на стоките“, посочи Найденов и добави, че новото, което правителството може да предложи, е акцизът.

„Вчера коментирахме, че ако наистина черните прогнози и сигналите, които идват, се опровергаят и не са такива, ние можем на по-късен етап да измислим нещо повече. Готови сме с нотификация за намален акциз. Вчера земеделците предложиха нова схема. Премиерът ги помоли да я изпратят. Това чисто хипотетично би струвало повече на бюджета, но би се получила същата сума, защото от него ще могат да се възползват само регистрираните земеделски производители. Когато получим тяхното предложение, ще го обсъдим“, обясни Найденов.

Днес министърът Найденов връчи приза „Агробизнесмен на годината“.

#акциз #бюджет #фермери #зърнопроизводители #министърът на земеделието и храните #министър #Найденов #Мирослав Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници