199348 статии       |       400 интервюта       |       1524 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.62918| EUR 1.95583| GBP 2.267|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   ПротестиКоронавирусБрекзитПо ваш сигналПарламентарни Избори 2021

Размер на шрифта:   

PR и медийни експерти предлагат повече практика в образованието

11 юни 2020, четвъртък / 11:07; Коментари: 0
Send to Kindle
PR и медийни експерти предлагат повече практика в образованието
M3 Communications Group

Образованието е в основата на всичко. Tо е едно от най-силните оръжия, които даваме на нашите деца, и затова заедно трябва да работим за повишаването на неговото качество и на практиката в него. Около това мнение се обединиха ТВ и радио водещият Ники Кънчев, журналистът и комуникационен експерт Ани Цолова и PR специалистът Максим Бехар по време на онлайн форума на тема „Модерен РRoчит на образованието”.


Събитието за бъдещето на образованието у нас бе организирано от М3 College – първия лицензиран учебен център по PR и комуникации в България, който вече оперира изцяло онлайн. В него участваха още проф. д.н. Любомир Стойков, почетен председател на Българската академична асоциация по комуникации и научен ръководител на магистърската програма по „Връзки с обществеността“ в УНСС, основателят на СофтУни Светлин Наков, както и двама от преподавателите в М3 College – Анка Костова, директор „Комуникации“ в Комисията за финансов надзор, и Симона Медарова, Senior Account Executive в M3 Communications Group, Inc.

Над 100 души се присъединиха към онлайн форума и се включиха в дискусия на живо за перспективите пред образователната система, значението на практическата подготовка и ролята на социалните медии и новите технологии при обучението. Целия запис от събитието можете да гледате тук.

 „Тайната на успеха е 10% теоретични познания и 90% работа и опит“, коментира Максим Бехар, изпълнителен директор на М3 College и M3 Communications Group, Inc. – водещата PR компания у нас. Той допълни, че PR-ът е най-динамично развиващият се бизнес в света и затова и образованието трябва да се адаптира към тези промени.

Според журналиста и комуникационен експерт Ани Цолова качественото образование се нуждае от добра теоретична база, но и все по-силно застъпена практика. „Блатът е теорията, но кремът е практиката. Аз лично се научих да бъда журналист в практиката, но държа изключително много и на висшето си образование“, коментира Цолова.

„Теоретичната подготовка е изключително важна основа. Образованието е едно от най-силните оръжия на нашето общество. Затова е необходимо всички ние да работим за това нивото му да се подобрява“, заяви ТВ и радио водещият Ники Кънчев. По думите му начинът да се постигне това е да се дават добри примери и да се разказват позитивни истории.

Основателят на СофтУни Светлин Наков допълни, че в образователния процес трябва да бъдат въвлечени представители на бизнеса. „Недопустимо е хора без един ден трудов стаж да преподават на младите в университетите. Студентите имат нужда да се срещат с казуси от практиката и да виждат какво е приложението на това, което учат, в реалността“, допълни Светлин Наков.

„Образованието по PR в България се нуждае от сериозна реформа. Важно е да се намери баланс между теорията и практиката. Системата трябва да се допита до практиците, за да се адаптира към нуждите на бизнеса“, коментира проф. д.н. Любомир Стойков.

M3 College, първият лицензиран център за професионално образование по PR у нас, също следва мисията за повече практици и практика в образователната система. Колежът премина в изцяло онлайн формат през май тази година и в момента предлага серия от ексклузивни курсове, в които обучаващите се имат имат възможност да разберат повече за развитието за съвременните комуникации, да се запознаят с най-актуалните PR тенденции и да се докоснат до уникални казуси от практиката. Програмата покрива теми като корпоративен PR, създаване на съдържание, инфлуенсър маркетинг, изграждане на бранд, управление на социални медии, дигитален маркетинг и др. Повече за М3 College можете да научите тук.

 

ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Реклама:
Реклама: