Живков: Не познавам хората от така наречената "организирана престъпна група"

Живков: Не познавам хората от така наречената "организирана престъпна група"
A A+ A++ A

Не познавам хората от така наречената "организирана престъпна група", за която ме обвиняват. Това каза бившият зам.-министър на екологията Красимир Живков пред журналисти в Апелативния спецсъд, където се гледа мярката му за неотклонение, предаде БГНЕС. Живков поиска по-лека мярка.

"Бизнесменът Пламен Бобоков - да с него бях преди 4-5 години в правителствена делегация ръководена от г-жа Лиляна Павлова министър на регионалното развитие. Там бяхме на заседание на междуведомствена икономическа комисия между България и Узбекистан. Там съм го виждал, не съм разговарял, нямам му телефонния номер. Единствено съм комуникирал с директора на РИОСВ-Плевен”, заяви той.

Днес съдът бе ангажиран с това дали да остави в ареста бившия заместник министър на екологията, бизнесмена Атанас Бобоков и още трима души. Те са обвинени за внос на опасни отпадъци от Италия. 

Бобоков каза пред съда, че не е олигарх, а индустриалец. "Аз имам заводи, аз имам 1 500 човека, които храня", заяви той в Апелативния съд. "Средната заплата в нашите фирми е 1 700 лв. чисто на зает във всичките ни фирми", посочи бизнесмена.

Според свидетелски показания, част от които разпространени от прокуратурата, Бобокови са съхранявали тонове опасни отпадъци на площадки в Лом и Плевен. 

Прокурор Генка Брезашка каза, че групата е действала от началото 2014-а година, а Красимир Живков по думите ѝ е от самото начало в организацията. Тя заяви, че е разпитван действащ зам.-министър и това е Николай Кънчев. Кънчев отговаря за ресор „отпадъци“ в екоминистерството. Той заема поста от квотата на ВМРО.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »