Бобоков: Какъв боклук, бе, хора?! Аз съм индустриалец, не съм бандит

Бобоков: Какъв боклук, бе, хора?! Аз съм индустриалец, не съм бандит
A A+ A++ A

"Какъв боклук, бе, хора?! Аз съм индустриалец, не съм бандит. Арестът ми е като шок. Винаги съм мислел, че арестуват само бандитите, а аз съм бизнесмен". Това обяви Атанас Бобоков в изказване пред Апелативния специализиран съд днес следобед. 

"Чета в медиите, че съм бил олигарх. Не знам знаят ли въобще какво значи олигарх. Извадиха написаното на гърба на една снимка, а това са мои записки, направени по книгата от 2003 г. "Богатите българи". Голяма новина, Боже, Боже...", възкликна още той.

Атанас Бобоков и още четирима са в Апелативния спецсъд, където се решава дали да излязат на свобода. Пред магистратите бизнесменът обясни, че осигурява работа на над 1500 души, като средната заплата е 1700 лв. Освен това арестът се е отразил лошо на компанията, акциите се сривали. Бизнесменът подчерта, че акционерите били сериозни хора, а не "чичо от село" - банка, пенсионни фондове. Арестът попречил и на купуването на завод в Тунис и на откриването на предприятие във Враца. 

"Моята цел не е рециклирането, а пазарите. Затова съм дал пълна свобода на бившия изпълнителен директор Васил Богданов да търси машини", каза Бобоков. Прокуратурата публикува вчера показания на Богданов, който твърди, че са съхранявани тонове отпадъци незаконно, пише лупа.бг.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"