Интервю с Хайми Бехар, SPI International: Първият световен канал за турски сериали вече и в България

Интервю с Хайми Бехар, SPI International: Първият световен канал за турски сериали вече и в България
A A+ A++ A

Интервю за Novinite.bg с г-н Хайми Бехар, Главен маркетинг директор (CMO) в SPI International и отговарящ за маркетинга на TDC в България:

Г-н Бехар, TDC (Timeless Drama Channel) e първият ТВ канал в България, изцяло посветен на турски продукции. Разкажете ни малко повече за канала и как се зароди идеята за него?

SPI International има над 25 години опит в дистрибуцията, работата с канали и създаването на съдържание. Когато основателите на компанията осъзнаха бързо нарастващия международен интерес към турските драматични филми и сериали (или dizi на турски език), те решиха да си партнират с Ay Yapim, водещa продуцентска фирма в Турция, и да лицензират някои от най-добрите турски продукции за дистрибуция по цял света. Скоро след това, заради увеличеното търсене на оператори от различни държави, цялото това прекрасно съдържание формира първия световен канал за турски драми – Timeless Drama Channel (TDC).

Каналът е насочен към феновете на драматичния жанр и към всички, които искат да гледат високо оценени сериали сериали, които са повлияли както на турския телевизионния пазар, така и на глобалния. В момента портфолиото на канала включва девет хитови и многократно награждавани заглавия, три от които ще направят световните си премиери именно по TDC!

Какво ви накара да изберете България като поредната страна в Европа, в която стартирате канала?Турските продукции се радват на засилен интерес сред българската аудитория, но дали разполагате със статистика относно гледаемостта на турски сериали у нас, която ви е провокирала да се насочите към българския пазар?

От старта си през 2019 г. TDC привлече интереса на много оператори по цял свят. Каналът предизвика голямо вълнение у зрителите в съседните на България Сърбия и Северна Македония и беше изключително добре приет в Румъния, където се предлага в мрежите на два от най-големите оператори в страната. Предвид този успех, бяхме изключително развълнувани най-накрая да представим канала и в България, като почти ежедневно получавахме запитвания от български фенове относно това кога ще стартира TDC. 

Къде българските зрители могат да гледат TDC и дублиран ли е каналът? Кои ще са първите турски продукции, които са достъпни за българската аудитория?

Каналът се предлага ексклузивно чрез IPTV и DTH платформите на Булсатком в България като част от пакетите Premium+ TV и Drama и може да бъде открит съответно под номер 444 за IPTV и DTH HD абонатите и по номер 16 за DTH SD ползвателите. В момента българската публика може да се наслади на пет световноизвестни драматични сериали – „Черни пари и любов“, който е бил сред номинираните в Международните награди „Еми“ през 2015 г., популярният романтичен сериал „С Русия в сърцето, вълнуващата криминална драма „Справедливостта на Кара“; хитовата продукция „20 минути“ и завладяващия романтичен сериал „Момичето с червения шал“.

Предвиждате ли премиерни сериали и филми, които да излъчвате по TDC в България?

Номинираният за Международните награди „Еми“ 2015 сериал „Черни пари и любов“ направи своя дебют в България именно по TDC. В главните роли влизат известните турски актьори Туба Бююкюстюн и Енгин Акюрек, а действието на сериала се развива около историята на честния и почтен полицай Йомер. Годеницата му е открита мъртва при подозрителни обстоятелства заедно с бащата на главната героиня Елиф, затова Йомер е решен да открие истината за случилото се. Новите епизоди на сериала се излъчват всеки делничен ден от 20:40 ч. по TDC, достъпен в DTH и IPTV мрежите на Булсатком.

В нашия каталог имаме и три продукции, които ще направят световните си премиери по TDC, като скоро ще бъдат излъчени и чрез платформите на Булсатком. Това са „Майки и мащехи“, който разказва за силната връзка между две жени от два напълно различни свята, „Петима братя“, разкриващ силата на семейството, любовта и приятелството, и „Осмият ден“, сериал за силната воля на една жена, търсеща истината за внезапното изчезване на своята майка. Друг световноизвестен сериал, на който българската публика ще може да се наслади съвсем скоро, е популярният психологически трилър „Край“, който е и първият турски сериал, излъчен в Западна Европа.

Като главен маркетинг директор (CMO) в SPI International, които държат правата за TDC, вие отговаряте за маркетинг стратегията за близо 50 пазара. Има ли универсална формула за успеха на всеки един пазар? Имате огромен опит в маркетинга на телевизионни канали, разкажете ни интересен момент от кариерата си или кампанията, с която най-много се гордеете?

SPI International е глобална медийна компания, която оперира в 57 държави и работи с над 700 оператора по цял свят. Създали сме и сме реализирали редица успешни маркетинг кампании както в сътрудничество с нашите партньори, така и самостоятелно. Изхождайки от моя богат опит в развлекателната индустрия, мога с увереност да кажа, че универсалната формула за успех включва две неща: Да следите отблизо непрекъснато променящите се тенденции и винаги да имате добро съдържание за популяризиране.

В наши дни информацията се разпространява изключително бързо, благодарение на глобализацията и развитието на технологиите, затова е все по-важно да се имаме поглед над тенденциите, за да можем да предоставим на потребителите продукти, които отговарят на техните постоянно променящи се изисквания. Най-голямото ни постижение като SPI е създаването и приемането на работна етика, която е ориентирана към клиента. Като т.нар. „дом на страхотното забавление“, ние винаги търсим добро съдържание от различни жанрове, което знаем, че нашата публика ще хареса.

Наблюдаваме отблизо тенденциите сред аудиторията, вслушваме се в исканията на зрителите и се грижим за нуждите им както чрез специално подбраното съдържание, така и чрез нашите продукти, които обединяват линейно и т.нар. съдържание при поискване.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »