Ревизоро няма да иска оставката на привикания от прокуратурата негов заместник

Ревизоро няма да иска оставката на привикания от прокуратурата негов заместник
ВМРО
A A+ A++ A

Няма да искам оставката на заместника си Красимир Живков, който по-рано днес беше отведен за разпит. Аз нямам и такова право. Зам.-министрите се назначават от премиера Бойко Борисов. Аз назначавам всички под заместниците си. Това каза министърът на екологията Емил Димитров преди блицконтрола в ресорната комисия в парламента, предаде репортер на БГНЕС.

Димитров каза, че е разпоредил да се съдейства на разследващите и не пожела да даде повече информация, свързана с акцията днес.

По-рано днес заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков беше изведен от сградата на МОСВ в София и отведен за разпит. Досъдебното производство е заради вноса на боклук.

“Прокуратурата си има правомощия и това е всичко, което тя смята за необходимо. Какво означава, аз да коментирам акция. Не мога да коментирам досъдебно производство, не е редно. Всичко, което са поискали са си взели. Разпоредил съм на всички служители да окажат съдействие, както и компютърният специалист“, заяви той и добави, че е разпоредил няколко проверки в страната на адреси, които сутринта са му били дадени.
Става дума за обекти, които са под контрол на министерството и от прокуратурата проявява интерес.
„Няма проверки с наши служители в Русе“, обясни екоминистърът, а на въпрос на БГНЕС дали работят площадките за съхраняване на отпадъци, собственост на братята Бобокови, той не можа да отговори и каза, че не знае кои са те и посочи, че броят на площадките е около 5000.
Димитров каза, че иска да се промени законодателството и при установяване на нарушение на площадките да имат механизмите да ги закриват бързо, а не с години да водят битки. Димитров подчерта, че работата на тези площадки се контролира от РИОСВ в страната.
Той добави още, че в момента вече работят само три циментови завода и са спрели горенето на отпадъци.
Димитров припомни, че за своя сметка, преди месеци, италианските власти са изнесли контейнери с отпадъци и подчерта, че не иска повече такива да бъдат внасяни в страната ни, защото създават проблеми в общество.



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"