Боят на Пулев с Джошуа – със сигурност на Острова, но в по-малка зала с по-малко зрители

Боят на Пулев с Джошуа – със сигурност на Острова, но в по-малка зала с по-малко зрители
БГНЕС
A A+ A++ A

Мачът за световната титла в тежка категория между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа може да се състои в по-малка зала и пред по-малко зрители по-късно през годината, но задължително това ще се случи във Великобритания.

Това обяви промоутърът на световния шампион – Еди Хърн, който изтъкна, че приоритетът е сблъсък да се проведе на британска земя, дори и това да наложи да се случи пред по-малко зрители, което ще доведе до по-малки приходи от билети, предаде БГНЕС.

Първоначално срещата бе насрочена за 20 юни на новия модерен стадион на Тотнъм – “Тотнъм Хотспър Стейдиъм” в Лондон, но двубоят бе отложен за неопределено време заради пандемията от COVID-19. Все още не е ясно кога в страната ще могат да се провеждат спортни събития пред публика, но от лагера на Джошуа са решени да организират мача на своя земя.

“Работим с идеята, че няма да има как да проведем мача на съоръжение с размерите на стадиона на Тотнъм. Нашият абсолютен приоритет е да направим мача във Великобритания. Ще е страхотно спортът да се завърне тук, бизнесът да се завърне, да имаме мач за световната титла на наша земя. Има интерес от Близкия и Далечен изток за домакинство на двубоя, както и от Хърватия. Но ние искаме да бъде тук и вече започнахме да разглеждаме по-малки зали. Не мисля, че мачът ще се случи пред празни трибуни. Ако може да уредим някакъв брой зрители, ще го направим като ексклузивно събитие във Великобритания”, обясни Хърн. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »