17-годишен без книжка прегази жена с мотор, тя е в кома

17-годишен без книжка прегази жена с мотор, тя е в кома
БГНЕС
A A+ A++ A

40-годишна жена е в кома, след като в петък бе блъсната в асеновградския квартал Горни Воден от мощен 250-кубиков мотор, управляван от 17-годишен младеж без книжка, съобщава БГНЕС. Докато лекарите се борят за живота й, младежът е в ареста, а заедно с него е и 42-годишният собственик на мотора, който му го дал, “за да се разходи”. Подробности за случая изнесе днес на брифинг в Пловдив окръжният прокурор Румен Попов.

17-годишният водач се оказва истински рецидивист по този член от Наказателния кодекс – управление на МПС без книжка. Тежката катастрофа става само дни след като е изтекла пробацията му за подобно извършено престъпленеи, а това е второто му осъждане. Преди двете си присъди – обществено порицание и пробация, той има два административни акта пак за управление на МПС без книжка.

След като блъска жената в петък, младежът причинява и щети на паркирал автомобил. 17-годишният “шофьор” качил на мотоциклета и свой 18-годишен приятел, който след инцидента го молел да спре, но той отказал. Тогава спътникът му скочил в движение от мотора. Водачът закарал мотора в Асеновград, укрил го на улица в града, после отишъл при собственика му, не го намерил, но му оставил сто лева за ремонт. След което се прибрал спокойно в къщи.

17-годишният младежи и 42-годишният собственик на мотора са за 72 часа в ареста по прокурорско постановление, очаква ги мярка за неотклонение и дело.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »