Шеф на банда за наркотици, рекет и убийства - служител на НСО

Шеф на банда за наркотици, рекет и убийства - служител на НСО
МВР
A A+ A++ A

Служител на Националната служба охрана (НСО) ръководил група за поръчкови убийства, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева, предаде репортер на БГНЕС.

Организираната престъпна група се е занимавала с разпространение на наркотици, изнудвания, както и с поръчкови убийства. Групата е действала от януари 2019 година до май тази година. За ръководене и участие в групата са привлечени три лица. Те са задържани са за 72 часа. Ще бъде поискан постоянният им арест, съобщи днес Милева.

Ръководител на групата е действащ дългогодишен служител на НСО. Той е един от задържаните. От думите на Милева стана ясно, че е с чин “подполковник” и имал логистични функции, и такива по охрана на масови мероприятия с участие на лица, контингент на НСО.

Групата е съпричастна към убийството на Станка Марангозова, извършено през октомври миналата година в столичния квартал “Младост”. Поръчителят на убийството е напуснал страната през март и се издирва с европейска заповед за арест и с червена бюлетина на Интерпол.

Разледването е поето от Военна прокуратура.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »