бТВ придоби правата за „Господари на ефира"

бТВ придоби правата за „Господари на ефира"
Водещи на италианския формат Striscia la Notizia. Снимка: бТВ
A A+ A++ A

бТВ придоби ексклузивни права върху шоуто Striscia la Notizia, познато в България като „Господари на ефира", за период от три години, съобщиха от медията.

Собственикът на bTV Media Group - Central European Media Enterprises (CME) е придобил ексклузивни права върху италианския формат Striscia la Notizia.

Оригиналната версия на развлекателното шоу в България ще носи името „Господарите" и ще се излъчва в каналите на bTV Media Group, съобщават от бТВ.

От медията подчертават, че единствено те имат правото да продуцират и излъчват формата Striscia la Notizia в България, а продуцент на "Господарите" е bTV Studios.

По този оригинален формат обаче е създадено и предаването „Господари на ефира", чийто десети сезон се завръща в ефира на Нова телевизия от 10 септември като продукция на „Глобъл вижън" на Магърдич Халваджиян.

По-рано тази година Би Ти Ви спря да излъчва предаванията „Господари на ефира" и „Пълна лудница".

„Рекламните послания на Нова телевизия са подвеждащи за аудиторията и създават опасения за възможно неправомерно използване на елементи от италианския формат в шоуто по Нова телевизия," коментира Анна Горанова, директор на „Правен отдел" в bTV Media Group.

В петък bTV Media Group предприе действие, с което да защити правата си върху формата Striscia la Notizia, като излъчи в ефира на bTV Comedy епизод от предаването „Господарите", добавя Анна Горанова.

По думите й, тази стъпка е била предприета единствено с цел защита на правата на bTV Media Group, вследствие на което епизодът е бил без претенции за покриване на художествени стандарти.

„В своите разследвания и репортажи „Господарите" ще спазва добрата практика за отразяване на позицията на всяка от засегнатите страни, за разлика от някои издания на излъчваното до скоро предаване по формата," заявяват от медията.

„Обръщаме внимание на Нова телевизия, че би било крайно неуместно, особено от страна на телевизионен оператор с национално покритие, да рекламира излъчването на предаване, което има претенцията да се бори с неправдата, а в същото време нарушава права върху чужда интелектуална собственост," коментира Апостол Пенчев, директор „Телевизионни програми" в bTV Media Group.

Продуцентът на „Господари на ефира" Джуди Халваджиян, не се притеснява от факта, че бТВ са закупили правата на предаването, което се прави по лиценз на италианското Striscia La Notizia.

„Марката „Господари на ефира" е моя и е регистрирана в Патентното ведомство в България.
Нещата са прости. бТВ просто девет години тичат след нас," коментира Джуди Халваджиян пред БЛИЦ.

#бТВ #„Господари на ефира" #Магърдич Халваджиян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"