Коронавирусът взе 4 нови жертви у нас, 2292 е бройката на положителните проби

Коронавирусът взе 4 нови жертви у нас, 2292 е бройката на положителните проби
A A+ A++ A

COVID-19 взе четири жертви през последното денонощие. Новите потвърдени случаи са 33, а излекуваните – 38. Това каза на брифинг секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

„Изследвани са 1432. В болница са настанени 21 души през последното денонощие. Общият брой на потвърдените случаи вече е 2292. 12 от новите заразени са в София, от които двама са в „Пирогов“ и във ВМА. В Плевен са четирима, в Благоевград, Видин, Пазарджик, Сливен и Ямбол – по три, а във Враца – двама“, добави той.

„Мъж на 71 години е починал в „Пирогов“. Бил е с придружаваща сърдечна и хронична бъбречна недостатъчност. Пациентът е от Дома за стари хора в Гара Орешец. Жена на 92 години е издъхнала в столичната болница „Света Анна“. Имала е артериална хипертония. Тя е от Дома за стари хора в град Кула. Мъж на 53 години е починал в МБАЛ – Търговище. Няма данни за придружаващи заболявания“, заяви доцентът.

"Мъж на 36 години, който е страдал от диабет, пък е издъхнал в МБАЛ - Ямбол. 116 е общият брой на жертвите досега", добави той.

„38 души са излекувани през последното денонощие. Те са от София, Бургас, Ямбол, Пловдив, Сливен, Смолян и Хасково“, заяви доц. Димов. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"